Der er mange sociale medier, hvor man kan gøre opmærksom på sig selv. LinkedIn er nok det sociale medie, som bliver brugt mest i rekrutteringsprocessen, men som et supplement til din LinkedIn jobsøgen, kan du med fordel også benytte dig af andre sociale medier. I denne artikel vil vi give dig vores bedste tips til, hvordan du kan bruge Facebook til at finde dit drømmejob.


Brug dit Facebook-netværk


Når du er jobsøgende, er det supervigtigt, at du gør dit facebooknetværk opmærksom på din situation. Det er nemlig vigtigt, at de har dig i tankerne, når de støder på job. Over halvdelen af alle jobansættelser, er lavet på baggrund af et netværk, og derfor kan du med fordel bruge dit.


Statusopdatering


Det er vigtigt, at du grundigt formulerer en statusopdatering, hvor du fortæller lidt om, hvilken job du er interesseret i, hvad du tidligere har lavet, og hvorfor du mener, at du er en spændende kandidat. Det er også en god ide at skrive din uddannelsesmæssige baggrund på statussen også. Nævn derfor, hvis du har gået på CBS, RUG, CBA eller hvis du har taget en uddannelse fra ibc.dk.
Med teknologiens fremgang kan du også med fordel oploade en video, da dette giver et bedre helhedsindtryk af dig som person.
Til slut er det en god ide at bede dine venner om, at dele dit opslag således at det kan blive set af mange flere mennesker.


Tilmelding af grupper


En af de punkter hvor Facebook differentierer sig fra andre sociale medier, er at man har mulighed for at tilmelde sig en masse relevante grupper. Dette er meget brugbart i forhold til at finde dit drømmejob. Hvis du har interesse indenfor marketing, økonomi eller detailhandel, findes der et hav af grupper, som netop slår relevante jobopslag op. På den måde kan du altid være opdateret på, hvilke jobstillinger der er indenfor din interesse.


Facebook-annoncer


Den sidste ting vi vil fremhæve i denne artikel, er Facebook-annoncer. Det er dumt at gå på kompromis med sit fremtidige job, som man måske ender med at have i mange år. Det kan derfor godt betale sig at investere i at finde det helt rette job. Derfor kan du overveje, om du vil begynde at markedsføre dig selv som kandidat til relevante personer på Facebook. Det er en fordel, hvis du har kendskab til Facebook-annoncering og ved
hvordan du målretter din annonce mv. Hvis ikke du besidder disse kompetencer, kan du evt. få et digitalt marketingbureau til at hjælpe dig med dette.

Forhåbentligt fandt du disse tips nyttige i forhold til at forbedre dine chancer for at finde drømmejobbet.

Held og lykke med det!