Størstedelen af de videoer der findes på Facebook er filmet horisontalt. Det skyldes at Facebook – indtil nu! – ikke har tilladt vertikale videoer. Facebook er nu begyndt at tillade vertikale videoer. Facebook endog anbefaler Facebook, at vi nu bruger vertikale videoer. Hvis du er annoncør på Facebook, er dette gode nyheder og en spændende mulighed:

Hvorfor Vertikale?

En af grundene til at det ikke blot er mere tilladt at annoncere i den vertikale form, men ligefrem anbefalet, skyldes at det bliver mere populært at bruge Facebook på mobiltelefonen. Ifølge denne artikel på Business.dk, står smartphones og tablets for 84 % af Facebook reklameindtægter. Den samme artikel forklarer også, at Facebook har over en milliard daglige brugere på mobilen.

Horisontale eller Vertikale

Annoncerer du på smartphone eller tablet anbefaler vi lige nu, at du gør brug af vertikale videoer. Vertikale videoer er formet efter telefonen, og de fylder mere på feedet. Det er med til at øge chancen for at fange brugerens opmærksomhed.

( Se vores video hvor Halfdan forklarer vertikale og horisontale videoer. )

Det betyder ikke, at du kun skal bruge vertikale videoer. Nogle videoer fungerer bedre på desktop, andre videoer er bare mere egnet til den horisontale form. Det kommer an på hvilken video, platform og målgruppe. I sidste ende er det en konkret vurdering – men med flere muligheder end tidligere.

Undertekster

Lige meget om du vælger vertikale eller horisontale videoer, så er du ikke færdig endnu:

Indeholder din video bare en lille smule tale, er det vitalt at have undertekster i.. Den primære grund er det faktum, at Facebook-videoer automatisk afspilles i brugerens feed, men uden lyd. Brugeren hører derfor ikke hvad der bliver sagt, med mindre brugeren selv gør en indsats og klikker på videoen. Undertekster hjælper med at fange opmærksomheden og sikrer, at dine følgere ikke scroller forbi, før det er for sent.

SubRip-fil

Den smarteste måde at tilføje undertekster på din Facebook-video, er at bruge en SubRip- fil (.srt). Der findes mange gratis værktøjer, du kan bruge til at lave SubRip-filer. Hos Obsidian bruger vi Subtitle Edit. Når du først har lært Subtitle Edit at kende, er det let og smart at navigere rundt i. Er der for kompliceret findes der også andre programmer med samme muligheder.

Alt der er tilbage er at komme i gang!