Annoncering på Facebook Messenger er kommet for at blive. Dette skyldes ikke mindst chatbots. En chatbot er lige præcis, hvad navnet giver den ud for at være: Et stykke software udviklet til at føre en ”samtale” gennem tekst og tale.

Chatbots er stadig et forholdsvis nyt fænomen, men vi er ikke i tvivl om, at det er fremtiden.

Kan bruges til E-commerce

Chatbots kan være et effektivt redskab til E-commerce. I stedet for en annonce på Facebook, som du kan rulle forbi uden problemer, får kunden nu en privatbesked imellem alle dine andre samtaler. Udover det får du ikke hele annoncen leveret på én gang, men kun et lille udsnit af den:

Det skaber en nysgerrighed stå stærk, at kun de færreste personer kan lade være med lige at åbne den og se hvad det handler om. Ifølge denne Artikel fra Digital Marketer, har chatbot beskeder en åbningsrate på 99.4 %. Det gælder om at springe med på vognen, mens åbningsraten endnu er så høj. Vi forventer, den med tiden vil falde i takt med, chatbots bliver mere brugte.

Retargeting på en ny måde

Retargeting annoncering er også en effektiv måde at udnytte chatbot på. Det gælder hovedsageligt for folk der:
– Allerede har besøgt din side
– Har set et eller flere af dine produkter
– Har tilføjet til kurv, men ikke købt

De har vist en interesse, men har ikke helt fuldendt købet endnu. Fang dem mens de stadig er varme, men i Facebook Messenger i stedet.

Hundredvis af millioner månedlige brugere

Har du stadig brug for overbevisning? Ifølge en Artikel fra Business Insider har ”messaging apps” overhalet social network apps i aktive brugere hver måned allerede tilbage i 2015.

I forlængelse af det, har messaging apps generelt bare højere samlet brugerbase end de fleste andre apps. Sidst men ikke mindst er størstedelen af den brugerbase unge mennesker; den forbrugergruppe, der kan være sværest at ramme med de traditionelle annonceredskaber.

På Facebook – eller 3. parts værktøjer (ManyChat og Chatfuel)

Det er muligt at lave chatbot i Facebooks Power Editor, men der er 3. parts værktøjer der gør det endnu letter for dig. To af de værktøjer er ManyChat og Chatfuel. Begge værktøjer fungerer godt, og de er overskuelige og forholdsvis lette at navigere rundt i. Den hovedsagelige forskel er, at ManyChat koster penge (ca. 100 kroner per måned), hvor Chatfuel er gratis at bruge. Vi er glade for begge redskaber.

Din tur

Forhåbentligt har denne guide givet en idé og forståelse af chatbots betydning og potentiale. Nu er det op til diverse E-commerce virksomheder at gribe det potentiale – før effekten begynder at aftage.

Held og lykke!